Video
Audio

Reziumavo susitikimą dėl gynybos finansavimo didinimo: susirinko zuikiai svarstyti, kad namas griūva

2024-01-29 13:52, atnaujinta 2024-01-29 13:54

Vyriausybėje pirmadienį (sausio 29 d.) ryte premjerės Ingridos Šimonytės kvietimu susibūrė politinių partijų, verslo ir profesinių sąjungų atstovai, kurie diskutavo apie Lietuvos gynybos finansavimo perspektyvas, nes valdančiųjų ir opozicijos nuomonė dėl pajamų šaltinių išsiskiria.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas po susitikimo nurodė, kad kitais metais finansų poreikis krašto gynybai yra 400 mln. eurų didesnis nei šiemet, o pirmiausiai lėšų reikia Vokietijos brigadai, divizijai ir visuotiniam šaukimui. Po susitikimo premjerė Ingrida Šimonytė paaiškino, kad susitikimo tikslas pirmiausia buvo informacijos pasidalinimas apie tai, kas yra planuose, kaip atrodo finansavimo poreikiai įvertinus tai, kas žinoma jau dabar.

Komunikacijos ekspertas Mindaugas Lapinskas, Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis, Seimo NSGK narė Dovilė Šakalienė apžvelgė susitikimo rezultatus ir turi ne vieną pastabą. Plačiau apie tai – laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.