Dovilė Šakalienė: „Vaikas ne lėkštė, kurią gali išplauti bet kas, kas turi dvi rankas“

2017-01-27 13:29, atnaujinta 2017-01-27 13:31

Seimo narę Dovilę Šakalienę, šią savaitę dirbančią Seimo delegacijos sudėtyje Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos sesijoje, prieš kelias dienas pasiekė informacija apie specialaus ugdymo įstaigoje psichologinį smurtą patyrusią neįgalią mergaitę. Paviešintas įrašytas telefoninis pokalbis sukrėtė visus. Tai nėra pirmas atvejis ir turbūt, deja, ne paskutinis.

Ar išsprendžiame problemą, atleidę nusikaltusius darbuotojus ? Ar po šio atvejo atleista vos dvyliką klasių baigusi ir neturinti jokių specialių mokslų, nepraėjusi mokymų kaip elgtis su specialiuosius poreikius turinčiais vaikais, darbuotoja yra išimtis ? Greičiausiai ne. O su vaikais turi dirbti žmonės, turintys psichologinių žinių ir būtinų gebėjimų.

Šiandien turime naują smurto atvejį. Visa Lietuva gedi nužudyto berniuko. Savaitgalį neabejingi vaikų likimams žmonės prie Seimo, prie savo miesto savivaldybių degins žvakutes, kiti – renka parašus po peticija, raginančia uždrausti fizines bausmes, socialiniai tinklai ūžia.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.