Vilniaus kino klasterio steigėjai: norim, kad Lietuva taptų kino šalimi

Partnerio turinys

2021-05-06 10:06, atnaujinta 2021-05-06 10:07

Kino technologijų stebuklai arba tai, ko nemato žiūrovai. Kaip ateityje atrodys kino filmavimo aikštelė? Holivudo technologijos jau ir Vilniuje.

Lietuvos kino studija dabar išlikusi tik archyviniuose vaizduose. Prieš daugiau nei 17 metų pastatas buvo privatizuotas, prieš dešimtmetį ir nugriautas. Sugriuvo ir visa, ilgus dešimtmečius čia veikusi kino industrija. Kino entuziastai dar mėgino burtis ir kurti kartu, tačiau atgaivinti išardytą struktūrą sekėsi sunkiai.

Netrukus Vilniaus pašonėje buvo įkurtas Vilniaus kino klasteris. Jo steigėjai dabar patys juokiasi, kad klasterio prasmės tada dar gerai nesuprato. Bet žinojo, kad čia – ta vieta, kur bus kuriami kino ir kiti audiovizualiniai projektai.

Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis pagal Ekonomikos ir inovacijų ministerijos administruojamą priemonę Inoklaster LT finansuojama 11 projektų, apimančių verslo ir mokslo bendradarbiavimą mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros srityje. Jiems skirti beveik 5 milijonai eurų Europos Sąjungos investicijų.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.