Prasidėjus pirmajam parlamento rinkimų turui – rinkėjų susiskaldymas: 37 proc. prancūzų palaiko prieš imigrantus nusistačiusią partiją

Prancūzijoje prasidėjo pirmasis pirmalaikių parlamento rinkimų turas. Jame absoliučios daugumos tikisi Marine Le Pen „Nacionalinis sanbūris“, kurį rinkimuose į priekį veda Jordanas Bardella. Apklausose rengtose iki rinkimus prieš imigrantus nusistačiusią partiją palaiko apie 37 procentai prancūzų.

Nacionalinio sanbūrio lyderis J. Bardella yra sakęs, kad jei taps premjeru – nesutiks, kad Prancūzija į Ukrainą siųstu savo karius, taip pat nesutiks tiektų tolimojo nuotolio ginklus, leidžiančius atakuoti okupantų karinius taikinius Rusijos teritorijoje. Su priešu kariaujančią Ukrainą jis žada remti kitais būdais. Pačioje Prancūzijoje jaučiamas rinkėjų susiskaldymas, vieni karštai palaiko Le Pen partiją, kiti priešingai – sako, kad toks pasirinkimas gali privesti prie liepto galo.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.