Video
Audio

Lietuvoje pirmuosius Vokietijos brigados karius pasitikęs L. Kasčiūnas: joks priešas iš Rytų nesugalvos testuoti NATO 5-ojo straipsnio

Lrytas.tv ir ELTA

2024-04-08 14:53

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas vokiškai pasveikino į Lietuvą atvykusius pirmuosius Vokietijos brigados karius. Ministras tikino padarysiantis viską, kad atvykę kariai Lietuvoje jaustųsi kaip namie. „85 proc. lietuvių pritaria Vokietijos karinių pajėgų dalyvavimui ir dislokavimui Lietuvoje. Mes padarysime viską, ką turime padaryti, kad jūsų kariai Lietuvoje jaustųsi kaip namie“, – atidarydamas spaudos konferenciją Vilniaus oro uoste vokiškai prabilo L. Kasčiūnas.

Pasak jo, Vokietijos brigados dislokavimas Lietuvoje – istorinio etapo pradžia. „Esame tam tikro istorinio etapo pradžioje, kai Vokietijos brigados nuolatinis dislokavimas Lietuvoje po truputį tampa realybe. Esu įsitikinęs, kad tai yra negrįžtamas procesas. Gynybos planavimo prasme, mes darome didelį žingsnį link priešakinės gynybos įgyvendinimo“, – jau gimtąja kalba tikino ministras. „Joks priešas iš Rytų net nepagalvos, kad galima būtų testuoti NATO 5-ąjį straipsnį“, – pridūrė jis. L. Kasčiūnas akcentavo, kad Vokietijos brigada yra ne tik Vyriausybės, bet ir jo asmeninis prioritetas.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.