Video
Audio

Įvardijo, dėl kokių priežasčių išaugo kraujo poreikis: nors donorų daugėja, rezervo neturime

2024-02-02 14:14, atnaujinta 2024-02-02 14:15

Metų pradžia – laikotarpis, kuomet šalies gydymo įstaigose juntamas išaugęs kraujo perpylimui naudojamų kraujo komponentų poreikis. Nors po švenčių jaučiamas šiek tiek padidėjęs gyventojų aktyvumas dovanojant kraują, tačiau jis nepakankamas. Tad Nacionalinis kraujo centras (NKC) kreipiasi į šalies gyventojus ir prašo pasirūpinti ne tik savimi, bet nepamiršti prisidėti ir gelbstint gyvybes gydymo įstaigose gydomiems pacientams.

NKC duomenimis, šiuo metu ypač sparčiai senka 0, ir A kraujo grupių atsargos. Esant galimybei, gyventojų prašoma užsukti į artimiausią NKC padalinį, nes kiekvieno donoro paaukotas kraujas yra labai svarbus pildant sukauptas kraujo atsargas.

NKC direktoriaus Daumanto Gutausko teigimu, šiuo metu bendras kraujo donorų aktyvumas visuose NKC padaliniuose yra padidėjęs, tačiau šalies gydymo įstaigose perpylimui naudojamų kraujo komponentų poreikis yra žymiai didesnis nei įprastai. Plačiau apie tai – laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.