Video
Audio

Aptarė regioninių konfliktų įtaką žaliavų kainoms: įvardijo labiausiai tikėtiną scenarijų

2024-01-18 13:33, atnaujinta 2024-01-18 13:34

Pasaulio Bankas perspėja: pasaulio ekonomika augs lėčiausiu tempu nuo pandemijos. Prognozuojama, kad 2024 m. augimas sieks tik 2,4 proc. Aukštos palūkanų normos – pagrindinis to veiksnys, rašo BBC. Pasaulinę prekybą ir investicijas ir toliau slopins konfliktai Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Perspėjama, kad Izraelio ir „Hamas“ karo pasekmės labai padidino geopolitinę riziką. Pagrindinių laivybos maršrutų sutrikimas dėl atakų Raudonojoje jūroje padidino infliacinių kliūčių tikimybę. Ir tai prasidėjo tuo metu, kai viso pasaulio centriniai bankai buvo bepradedą džiaugtis beveik įveikta infliacija – ji šiuo metu artėja prie numatytų 2 proc., dėl to dar šiais metais tikimasi palūkanų mažinimo.

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis apžvelgė, kokią karai ir konfliktai turės Lietuvos ir pasaulio ekonomikai 2024-aisiais metais. Plačiau apie tai laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.