Video
Audio

Pateikė džiuginančią prognozę – infliacija atlyginimų nesuvalgys: negatyvus aspektas vienas

Išankstinis metinės (2023 m. gruodį, palyginti su 2022 m. gruodžiu) infliacijos įvertis, apskaičiuotas pagal SVKI, sudaro 1,6 proc., praneša Valstybės duomenų agentūra. Išankstinis vidutinės metinės infliacijos įvertis, apskaičiuotas pagal SVKI, gruodį sudaro 8,7 proc.

Gruodį, palyginti su lapkričiu, gyventojų, manančių, kad šalies ekonominė padėtis gerės, dalis padidėjo 6 procentiniais punktais, besitikinčių, kad padėtis blogės, dalis sumažėjo 4 procentiniais punktais. Gruodį 28 proc. gyventojų nurodė, kad per artimiausius 12 mėn. tokiems pirkiniams kaip baldai ar buitinė technika ketina išleisti daugiau nei per praėjusius 12 mėn., 18 proc. gyventojų – ketina išleisti mažiau (lapkritį – atitinkamai 27 ir 20 proc.).

Pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius apžvelgė, kokie metai nusimato 2024-aisiais. Plačiau apie tai – laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.