Video
Audio

Aptarė ginčų dėl J. Marcinkevičiaus paminklo priežastis: reikia įvertinti, kokia kritika toleruotina

Viešojoje erdvėje nerimstant diskusijoms dėl planuojamo paminklo rašytojui Justinui Marcinkevičiui, Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas teigia, kad savivaldybė pirmiausia skiria dėmesį tiems atminimo ženklams, dėl kurių visuomenėje jau sutarta. Anot jo, Rašytojų sąjungos iniciatyva dėl paminklo J. Marcinkevičiui – kaip ir visai neseniai audras kėlęs prezidento Antano Smetonos įamžinimo klausimas – turi sulaukti visuomenės palankumo prieš imantis realių įgyvendinimo darbų.

Kovo 11-osios akto signataras Vytenis Povilas Andriukaitis bei žurnalistikos ir medijų tyrimų centro profesorius, daktaras Andrius Vaišnys laidoje „Nauja diena“ įvertino diskusijas dėl J. Marcinkevičiaus paminklo ir pateikė argumentus dėl plačiai visuomenėje aptariamos situacijos. Plačiau apie tai laidoje „Nauja diena“, ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.