Kietuoju kuru kūrenamų šildymo įrenginių atnaujinimo galimybės

Lrytas.lt

2018-01-11 13:28, atnaujinta 2018-01-11 13:33

Lietuvoje apie 20 procentų visų miestų ūkių sudaro individualūs namų ūkiai. Remiantis Europos aplinkos monitoringo programos duomenimis, namų ūkiuose įrengti kietojo kuro katilai išmeta apie 90 procentų visų nacionaliniu mastu išmetamų teršalų, kurių koncentracijos daugiausiai padidėja šaltuoju laikotarpiu.

Didžiausią įtaką kietųjų dalelių koncentracijos padidėjimui turi kuro deginimas pramonės ir energetikos įmonėse, individualių namų šildymo įrenginiuose, autotransporto priemonių išmetimai. Tyrimų rezultatai rodo, kad šalies miestuose didžiausios teršalų koncentracijos tikėtinos tuose rajonuose, kurie yra prie intensyvaus eismo gatvių ir kuriuose yra daug individualių namų.

Deklaruojama, kad dėl oro taršos kasmet skaičiuojama daugiau nei 400 tūkstančių priešlaikinių mirčių. Europos Sąjungos valstybės narėse nuo 2020 metų į rinką bus galima pateikti tik ekologinio projektavimo principus ir naujausio etapo standartą atitinkančius mažai taršius kietojo kuro katilus.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.