Informacinės technologijos laidoje „INOprogresas“

Lrytas.lt

2017-10-26 11:16, atnaujinta 2017-10-26 11:27

Ar įsivaizduojate, kaip šiandien atrodytų pasaulis be kompiuterio? Galbūt tai – keistas klausimas, tačiau ar kada nors susimąstėte, kaip informacinių technologijų (IT) inovacijos palengvina mūsų gyvenimą ir kokias neaprėpiamas galimybes jos suteikia?

Šios srities proveržis iš pagrindų pakeitė visų gyvenimus. Tikriausiai nesuklysime pasakę, kad IT atsiradimas – svarbiausias paskutiniųjų dešimtmečių įvykis. Šiandien sunkiai išgyventume be šių technologijų, o pasaulis tikrąja ta žodžio prasme paskęstų nežinomybėje ir tamsoje. Ką jau kalbėti apie pasaulinio lygio įmones, bankus ar oro uostus? Informacinės technologijos neišvengiamai taikomos vykdant sandėrius, aprūpinant vadovus informacija, fiksuojant duomenis, priimant sprendimus ir atliekant vis daugiau įvairių užduočių biuruose, gamyklose, bankuose, prekybos centruose, namuose ir daugelyje kitų vietų.

IT inovacijos atvėrė naujas galimybės kurti, išbandyti ir rasti tai, ko reikia, čia ir dabar. Elektroninė bankininkystė, mobiliųjų programėlių rinka, pardavimai internetu, socialinių tinklų atsiradimas suformavo iki tol neįprastus informacijos panaudojimo būdus, be kurių šiandien tiesiog neįsivaizduojame savo gyvenimo.

Žinoma, Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, informacinių technologijų specialistai neatsilieka – jie kuria ir realizuoja novatoriškas savo idėjas, kurios sėkmingai konkuruoja kitų šalių rinkose. Nepraleiskite progos savo akimis išvysti laidą „INOprogresas“ su Vytaru Radzevičiumi, kurioje bus pristatomos pačių lietuvių sukurtos naujos informacinių technologijų inovacijos. Pilną laidą galite peržiūrėti čia:

https://tv.lrytas.lt/zinios/it-ir-mokslas/2017/10/21/news/keliones-kryptis-informacines-technologijos-3150423/

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.