Daugeliui cepelinų gamyba asocijuojasi su ilgu ir sudėtingu gamybos procesu. Pasirodo, pro kraštus bėgančių puodų galima išvengti, jei tik pasirinksite kitą jų ruošimo būdą - troškinsite cepelinus orkaitėje. Patiekalas ne tik pasigamins paprasčiau, bet ir skonis bus dar gardesnis - cepelinai minkštesni, neišsausės net šildant juos kitą dieną.
Pagrindinė šio recepto gudrybė - kokybiška troškintuvė su dangčiu, kurioje cepelinai neprikibs prie dangos, o karščiui atsparus dangtis neleis išgaruoti drėgmei.
Cepelinų masei reikės:
500 g žalių bulvių,
300g virtų bulvių,
1 svogūno,
1 šaukšto krakmolo,
0,5 tabletės vitamino C
Mėsos įdarui:
200 g maltos kiaulienos,
½ svogūno,
1 skiltelė česnako,
Krapų,
Petražolių,
Druskos,
Juodųjų maltų pipirų,
Paruošimui:
Šiek tiek aliejaus
1 l sultinio
Patiekimui:
Grietinės
Pirmiausiai, pasiruoškite įdarą - kokteilinėje susmulkinkite
česnaką, prieskonines žoleles ir svogūną ir masę sudėkite į maltą mėsą. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai sumaišykite. Pasiruoškite nedidelius kukuliukus.
Kokteilinėje sutrinkite šviežias bulves ir svogūną, sudėkite viską į specialų maišą ir nusukite iki masės, kurią minkant rankomis ji nelimpa prie pirštų. Sutarkuokite virtas bulves ir sumaišykite jas su šviežiais bulvių tarkiais. Įberkite krakmolo, trintus vitamino C miltelius ir išmaišykite.
Formuokite cepelinus - delne padarykite lyg blynelį, į jį įdėkite įdarą, užspauskite kraštus ir lengvai tarp delnų formuokite į pailgą formą.
Paruoštus cepelinus apkepkite keptuvėje su nelimpančia danga - galite į pilti šlakelį aliejaus.
Apkeptus cepelinus sudėkite į troškinimui skirtą indą, užpilkite sultiniu kol jis apsems daugiau nei pusę jų, galite įmesti prieskoninių žolelių. Uždenkite dangčiu ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę - kepkite 50 min. Skanaus!