Ukrainietė mama apie karo siaubą patyrusią dukrą: 15 dienų pragare tapo nepamirštamos

2024-04-02 17:00, atnaujinta 2024-04-04 09:26

Maždaug 630 tūkst. vaikų – daugiau nei 1 iš 12 visų iki karo gyvenusių Ukrainoje – grįžo namo. Čia jie gyvena ekstremalių poreikių sąlygomis, kurios kelia grėsmę jų sveikatai ir saugumui. Tai patvirtino tarptautinės organizacijos „Save the Children“ atliktas tyrimas.

Analizė parodė, kad dauguma grįžusių vaikų gyvena ekstremalių poreikių sąlygomis: jie grįžta į apgadintus namus ir pažeistą infrastruktūrą. Dėl to jie susiduria su 62 proc. didesne tikimybe patirti „ekstremalias poreikius“, nei likusi gyventojų dalis. „Ekstremalūs poreikiai“ yra antra aukščiausia poreikių kategorija, kuri nustatoma, kai gyvenimas nebeatitinka jokių standartų bei kelia didelę riziką fizinei ir emocinei gerovei.

Vaikų psichiatras Linas Slušnys pasidalijo, kaip karo išgyvenimai atsiliepia ateityje ir kaip tai pakeičia vaikus. Tuo tarpu Ukrainos politikė Olga Bodnar papasakojo, ką teko išgyventi jos dviems dukroms ir kaip jos mato Rusijos sukeltą karą Ukrainoje. Plačiau apie tai laidoje „Lietuva tiesiogiai“. Žiūrėkite kiekvieną pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį 16:30 per „Lietuvos ryto“ televiziją bei platformoje lrytas.tv.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.