Prakalbo apie finansines problemas dėl Vokietijos brigados dislokavimo: jų standartai aukštesni nei Lietuvos

Vokietijos brigada Lietuvoje, rytiniame NATO flange, yra didelis finansinis iššūkis šiai Baltijos šaliai. Tai teigiama konfidencialioje lapkričio mėnesio Vokietijos ambasados ​​Vilniuje korespondencijoje, su kuria pavyko susipažinti leidiniui „Spiegel“. Vokietijos karo atašė – karininko ir diplomato – vidiniame rašte kalbama apie „didžiulę finansinę problemą“.

Vokietija ir Lietuva įsipareigoja sudaryti sąlygas, kad Bundesvero kariškiai galėtų atsivežti savo šeimas. Kariai ir karės turi turėti galimybę naudotis laisvos būstų rinkos paslaugomis arba įsikurti naujuose gyvenamuosiuose rajonuose, kuriuos ketinama plėtoti. Bet, kaip rašo „Spiegel“, kol kas neaišku, kaip konkrečiai bus finansuojamas didelis projektas.

Šią pasirodžiusią informaciją laidoje „Lietuva tiesiogiai“ aptarė Seimo narys Vilius Semeška ir karo ekspertas Vaidotas Malinionis. Jie taip pat pasidalijo įžvalgomis, ar viena Vokietijos brigada atgrasys nuo Rusijos. Anot V. Malinionio, Lietuvai reikia numatyti variantą „B“. Laidą žiūrėkite kiekvieną pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį 16:30 per „Lietuvos ryto“ televiziją bei platformoje lrytas.tv.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.