Melsvadumbliai, atsiradę maždaug prieš 3,5 mrld. metų. Dėl vykdomos fotosintezės ir sugebėjimo įsisavinti ore esantį azotą jie apsirūpina visais gyvybinei veiklai reikalingais komponentais: baltymais, riebalais, angliavandeniais, vitaminais ir išlieka žemėje daugelį milijonų metų. Saulėje išdžiovintą Spirulina platensis biomasę nuo senų laikų maistui vartojo Meksikos ir kai kurių Afrikos šalių gyventojai. Pirmą kartą Europoje ji buvo paminėta 1521 metais, kai gamtininkai, lydintys pirmuosius konkistadorus, aprašė dumblį, kurį vietiniai gyventojai gaudavo iš ežerų, džiovindavo, ruošdavo iš jo mėlynai žalios spalvos galetas ir pardavinėdavo jas Meksikos turguose. Dar kartą Spirulina buvo atrasta praėjusio šimtmečio antrojoje pusėje belgų ir prancūzų mokslininkams pranešus apie Afrikos gyventojų maistui vartojamus žaliai melsvos spalvos kepinius iš Spirulina platensis. Šiuo metu Spiruliną augina ir vartoja daugiau kaip 60 pasaulio šalių (JAV, Didžioji Britanija, Izraelis, Japonija, Brazilija, Indija ir kt.)