patiekalai be gliuteno

Visi įrašai
Patiekalai, kuriuose nėra gliuteno. Gliutenas arba glitimas (angliškai „gluten“) – tai apibendrintas baltymų pavadinimas esančių kviečiuose, rugiuose ir miežiuose. Gliutenas yra tarsi klijai, kurie suklijuoja tešlą. Tačiau daugybė žmonių yra jautrūs šiems baltymams. Celiakija – tai lėtinė plonojo žarnyno liga, kai organizmas netoleruoja gliuteno, galinti sukelti autoimuninį virškinamojo trakto, kepenų, odos, burnos gleivinės, smegenų, kaulų ir kitų organų pažeidimą. Gliuteno netoleravimas ar celiakija gali atsirasti bet kokiame amžiuje. Tiek netoleruojant gliuteno, tiek sergant celiakija, gydymo vaistais nėra. Vienintelis sprendimas yra laikytis dietos be gliuteno.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.