Genialumas slypi paprastume: sukūrė įrenginį, padėsiantį vairuotojams išvengti susidūrimo su gyvūnais

2023-10-09 13:00, atnaujinta 2023-10-16 09:28

Inovatyviausios idėjos, darbščiausios savivaldybės ir stipriausios bendruomenės buvo įvertintos „Europos burių“ apdovanojimais. Pažangiausi ir reikšmingiausi Europos Sąjungos investicijomis finansuoti projektai praėjusiais metais buvo apdovanoti jau keturioliktąjį kartą. Apdovanojimas už įdomiausius smulkiojo verslo projektus atiteko Dariui Patrašiui.

Pastarasis sukūrė išmanųjį įrenginį, kuris įspėtų vairuotojus apie netoliese kelio esančius gyvūnus. Tai veiksminga priemonė, padedanti efektyviai mažinti autotransporto ir laukinių gyvūnų susidūrimus tiek magistraliniuose, tiek regioniniuose ar krašto keliuose. Kaip veikia šis prietaisas – papasakojo pats projekto vykdytojas D. Pratašius.

Finansų ministerija inicijuoja geriausių Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje projektų – „Europos burės 2023“. Registruotis į projektą galite ir šiais metais: https://projektas.lrytas.lt/europos-bures-2023/

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.