Iš JAV į gimtąją Sudžą grįžęs rusas to ilgai nepamirš: norėdamas evakuoti motiną savaitę praleido rūsyje ir vos neprarado rankos

2024-08-21 15:08

Daugiau nei prieš tris dešimtmečius palikęs Rusiją, Olegas Grishchenko praėjusią savaitę grįžo į gimtąjį miestą Sudžą, turėdamas vieną tikslą – pasiimti savo 88 metų motiną Ganną į saugią vietą. 61 metų dvigubą pilietybę turintis O. Grishchenko iš JAV keliavo į Kurską per Maskvą. Važiuodamas iš Kursko į Sudžą, jis pravažiavo besitraukiančią Rusijos kariuomenę ir bėgančius Rusijos kaimų ir miestelių gyventojus pasienio zonoje.

Privažiavus Sudžą, šalia jo automobilio sprogo dronas ir sužalojo ranką. Atvykęs pas motiną O. Grishchenko pasakojo, kad Sudžoje žalos nebuvo padaryta, tačiau kitą dieną viskas pasikeitė, kai rusai pradėjo apšaudyti 152 mm kalibro šoviniais. Motinai Gannai su sūnumi Olegu teko savaitę praleisti rūsyje, o 88 metų moteris prisimena tik nesibaigiančius apšaudymus ir sprogimus.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.