Atskleidė, kaip rusai kankina Ukrainos karo belaisvius: „Tai blogiausia, ką regėjau per 20 karjeros metų“

2024-08-07 17:22, atnaujinta 2024-08-07 17:23

Daugiau nei 95 proc. Ukrainos karo belaisvių, laikomų Rusijos nelaisvėje, yra kankinami, o tai yra karo nusikaltimas, teigia Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių stebėjimo misijos Ukrainoje vadovė Danielle Bell, pranešė „Ukrinform“. Ji teigė, kad karo belaisviai yra kankinami per pirmąjį tardymą. Mušami metalinėmis ir guminėmis lazdomis, kankinami elektros srove, išrengiami.

Pasak D. Bell tai blogiausia, ką ji regėjo per 20 savo karjeros metų, JT pavedimu lankydama belaisvius. Kankinimai plačiai paplitę ir struktūriniai. 95 proc. karo belaisvių iš Ukrainos buvo kankinami, tai yra karo nusikaltimas. D. Bell taip pat sakė, kad Ukrainos elgesys su Rusijos karo belaisviais skiriasi nuo to, kaip Rusija elgiasi su Ukrainos karo belaisviais. D. Bell. sakė, kad nors po invazijos būta kai kurių problemų, per pastaruosius pusantrų metų matė, kad kalinimo sąlygos atitinka humanitarinę karo teisę.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.