COP28 dokumento projektas sulaukė griežtos kritikos: svarstoma pratęsti konferenciją dėl klimato kaitos

Antradienį baigiasi Dubajuje vykstanti JT konferencija dėl klimato kaitos (COP28), tačiau po to, kai galutinio dokumento projektą griežtai sukritikavo klimato ekspertai ir aktyvistai, renginys gali būti pratęstas. Pastaraisiais metais COP derybos trukdavo gerokai ilgiau nei planuota. Daugiau nei 200 šalių atstovai karštai diskutuoja, mėgindami susitarti palaipsniui atsisakyti iškastinio kuro, tokio, kaip anglis, nafta ir dujos.

Teigiama, kad keletas šalių, įskaitant Kiniją ir didžiąsias naftos gamintojas, tokias, kaip Saudo Arabija, nėra nusiteikusios sudaryti sutarčių, kuriose būtų numatyta užbaigti iškastinio kuro naudojimą. Šalių pasiuntiniai, klimato ekspertai ir aktyvistai su nusivylimu ir griežta kritika sutiko pirmadienį vakare paskelbtą 21 puslapio dokumento projektą. Jame tik užsimenama, kad bus mažinamas iškastinio kuro vartojimas ir gamyba. Pirmesniame dokumente kaip viena iš keleto galimybių buvo nurodomas ir visiškas palaipsninis tokio kuro atsisakymas.​

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.