Šventė, pasibaigusi tragedija: spūstyje sutryptų žmonių skaičius siekia 150

Lrytas.tv, „Reuters“ ir BNS

2022-10-30 11:06

Seulo centre vykusiame Helovino renginyje vėlų šeštadienį kilus spūsčiai žuvo daugiau kaip 150 žmonių, pranešė pareigūnai, o Pietų Korėjos prezidentas pažadėjo atlikti išsamų vienos daugiausiai aukų pareikalavusios šalies nelaimių tyrimą. Spūstis įvyko populiariame tarp naktinio gyvenimo mėgėjų centriniame Seulo Itevono rajone, kur, policijos skaičiavimais, šeštadienio vakarą švęsti Helovino susirinko iki 100 000 žmonių, daugiausia paauglių ir 20–30 metų asmenų, kurie užkimšo siauras alėjas ir vingiuotas gatveles.

Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas sekmadienį paskelbė nacionalinį gedulą, o per televiziją transliuotame kreipimesi sakė, kad „nutiko tragedija ir nelaimė, kurios neturėjo įvykti“. Jis teigė, kad vyriausybė „kruopščiai ištirs incidento priežastis ir imsis esminių patobulinimų, kad ateityje tokia pati nelaimė nepasikartotų“. „Man skauda širdį, sunku sulaikyti liūdesį“, – pridūrė jis. Kiek vėliau prezidentas apsilankė nelaimės vietoje ir pasikalbėjo su gelbėjimo tarnybų darbuotojais. Liudininkai pasakojo, kad buvo įstrigę siauroje, nuožulnioje gatvelėje ir, žmonėms grūdantis, stengėsi ištrūkti iš dusinančios minios.

Priešgaisrinės apsaugos departamentas nurodė, kad apie 22 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku įvykusios spūsties metu žuvo mažiausiai 151 žmogus, įskaitant 19 užsieniečių. Dauguma aukų buvo jaunos į trečią dešimtį metų įžengusios moterys, teigiama pranešime ir priduriama, kad 89 žmonės buvo sužeisti. Vidaus reikalų ministerija teigė, kad daugumos aukų tapatybė jau nustatyta. Seulo valdžios institucijos pranešė, kad iki ankstyvo sekmadienio ryto taip pat gavo 355 pranešimus apie dingusius žmones.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.