Sevastopolyje – sprogimai, Rusijos paskirti pareigūnai tvirtina, kad atrėmė dronų ataką

Lrytas.lt

2022-10-29 12:12, atnaujinta 2022-10-29 13:20

Rusijos okupuotame Kryme įsikūrusiame Sevastopolyje ankstų šeštadienį buvo girdėti sprogimai, praneša Ukrainos naujienų agentūra „Unian“. Rusijos primesta valdžia savo ruožtu tvirtina, kad rusų karinis jūrų laivynas atrėmė dronų ataką Sevastopolio įlankoje. „Jokie miesto objektai nenukentėjo. Situacija kontroliuojama“, – per platformą „Telegram“ paskelbė Maskvos primestas gubernatorius Michailas Razvožajevas. 2014 metais Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį.

Tarptautinė bendruomenė Krymo aneksijos nepripažįsta ir tebelaiko šį pusiasalį Ukrainos teritorija. Šių metų vasarį invaziją pradėjusios Maskvos pajėgos puolė Ukrainą iš kelių krypčių, įskaitant Krymą. Anksčiau šią savaitę M. Razvožajevas sakė, kad dronas atakavo šiluminę elektrinę netoli Sevastopolio. Liepą bepilotis orlaivis taip pat atakavo uoste dislokuotą Rusijos Juodosios jūros laivyną. Maskva apkaltino dėl to Ukrainą, bet pastaroji tai neigia ir vadina rusų pranešimą provokacija. Ukrainos pajėgos šiuo metu vykdo kontrpuolimą, siekdamos susigrąžinti žemes Rusijos okupuotuose šalies pietuose.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.