Kai Kinija pirmą kartą pradėjo taikyti karantiną didiesiems miestams, kad būtų sustabdytas COVID-19 plitimas, nutrūko maisto produktų tiekimo grandinės. Gausiausioje gyventojų šalyje kilo trūkumas ir aprūpinimo maistu problemos. Siekdami apsisaugoti nuo būsimų trikdžių, politikos formuotojai paragino vietos valdžios institucijas kaupti svarbiausių medžiagų atsargas ir bendradarbiauti su maisto produktų platintojais bei kūrėjais, kad pastatytų šiltnamių tinklą, kuris šalia pagrindinių gyventojų centrų galėtų sukurti pastovius populiarių daržovių srautus.
„Mes norime atsikratyti gabenimų ir norime atsikratyti ilgos logistikos, nes nesame tikri, ar tai visada veikia, ir ką mes matėme šios pandemijos metu. Taigi vienintelis atsakymas yra kuo labiau lokalizuoti“ paaiškino „FoodVentures“ direktorius Dirkas Alevenas.