Patiekalus su lervomis gaminantis šefas: vabzdžiai – puikus baltymų ir vitaminų šaltinis

Lina Vaškeliavičienė

2021-06-01 14:49, atnaujinta 2021-06-01 16:59

Prie svirplių ir skėrių lėkštėje jungiasi didžiojo milčiaus lervos. Europos maisto saugos kontrolierius leido žmonėms vartoti šiuos neišvaizdžius vabzdžius. Lervos liaupsinamos už naudingąsias maistines medžiagas, joms klijuojama ateities maisto etiketė. Augant pasaulio populiacijai ir sprendžiant aplinkosaugos problemas, vabzdžiai siūlomi kaip baltyminio maisto alternatyva.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.