Pradedama gaivinti muzikos pramonė: 5 tūkst. roko gerbėjų darėsi COVID-19 testus ir dalyvavo bandomajame koncerte Barselonoje

Reuters

2021-03-28 11:17

Barselonos muzikos gerbėjai prieš dalyvaudami roko koncerte šeštadienį turėjo atlikti greituosius COVID-19 testus bandymo metu, kuris, jei pasiseks, gali padėti atsigauti nusiaubtai gyvosios muzikos pramonei Ispanijoje ir už jos ribų. Maždaug 5000 žmonių dalyvavo išparduotame Ispanijos indie grupės „Love of Lesbian“ koncerte ir neprivalėjo laikytis atstumo vienas nuo kito. Dalyviai visą koncertą „Palau Sant Jordi“ arenoje turėjo dėvėti veido kaukes. Bandomasis renginys, kurį patvirtino sveikatos priežiūros institucijos, bus bandymas, ar panašūs renginiai vėl gali pradėti veikti Testai prieš koncertą buvo siūlomi trijose miesto vietose. Jį atliko 80 slaugytojų, dėvėjusių visas asmenines apsaugos priemones. Iki vidurdienio iš 2400 jau patikrintų žmonių trys turėjo teigiamų rezultatų ir vienas turėjo kontaktą su teigiamu atveju, „Reuters“ sakė vienas iš tyrimus prižiūrinčių gydytojų dr. Josepas Maria Libre. Jie negalėjo dalyvauti koncerte ir buvo priversti grįžti. Dalyviai per 10–15 minučių gavo antigeno tyrimų rezultatus per programėlę savo telefonuose. Testas ir kaukė buvo įskaičiuoti į bilieto kainą.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.