Baltijos jūroje Rusijos naikintuvas pavojingai manevravo prie amerikiečių bombonešio

Lrytas.lt

2017-06-13 12:11, atnaujinta 2017-06-13 13:25

Šiuo metu Baltijos jūroje vyksta tarptautinės NATO sajungininkų pratybos BLATOPS 17. Be incidentų neapsieita, JAV kariuomenė paviešino vaizdo įrašą, kuriame užfiksavo, kaip tarptautiniuose vandenyse prie amerikiečių bombonešio B-1B pavojingai prisiartina Rusijos naikintuvas Su-27, jis skrido taip arti, kad buvo galima gerai įžiūrėti rusų pilotą.

Pagrindinis šių NATO pratybų tikslas - didinti ir gerinti dalyvaujančių šalių pajėgų tarpusavio bendradarbiavimą ir sąveiką vykdant kompleksines operacijas, kartu didinti pratybose dalyvaujančių karinių pajėgų kompetencijos lygį. Pratybas organizuoja Jungtinių Amerikos Valstijų karinis jūrų laivynas. Dalyvauja NATO ir Šiaurės Europos valstybių karinių pajėgų vienetai. Lietuvai pratybose atstovaus du laivai - „Kuršis" (M54) ir „Žemaitis" (P11), taip pat du Karinių jūrų pajėgų karininkai ir Povandeninių veiksmų komanda. Pratybos vyksta birželio 2-17 dienomis.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.