Prognozuoja anomaliai šiltą pirmąją Velykų dieną: vietomis gali pažaibuoti ir pagriaudėti

2024-03-30 16:45, atnaujinta 2024-03-30 16:46

Sekmadienio naktį dangus daugiausia bus giedras ar mažai debesuotas, nelis. Nestiprus vėjas pūs iš pietryčių, pietų, 4–9 m/sek. greičiu. Naktis kaip tokiam metų laikui bus šilta, temperatūra nekris žemiau 4–9 laipsnių šilumos. Sekmadienio, pirmąją Velykų dieną orus lems šiltoji žemo slėgio srities dalis. Pirmoji dienos pusė bus saulėta ir sausa, o popietę ar vakarop debesų šiek tiek padaugės, vietomis, didesnė tikimybė vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, nušniokš trumpalaikis, bet gana intensyvus lietus. Didelė tikimybė, kad kai kur pažaibuos ir pagriaudės.

Pietryčių, pietų vėjas šiek tiek sustiprės, pūs 7–12 m/sek. greičiu. Virš mūsų šalies telksis labai šilto oro masė, todėl temperatūra įdienojus šoktelės net iki 18–23 laipsnių šilumos. Labai didelė tikimybė, kad pirmąją Velykų dieną bus fiksuotas ne tik naujas kovo 31-os, bet ir viso kovo mėnesio temperatūros rekordas, kuris šiuo metu yra 21,8 laipsniai šilumos. Tokia temperatūra labiau būdinga gegužės antrai pusei ar vasarai, bet tikrai ne kovo pabaigai, todėl tikrai turėsime anomaliai šiltą pirmąją Velykų dieną.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.