Video
Audio

Pastebi Kinijos slaptus kėslus ir Lietuvoje: įvardijo, kokie jie ir kas už to slypi

2024-10-01 15:18

Taivano ambasadorė Lietuvoje Constance Wang teigia, kad Kinija ir toliau demonstruoja karinę jėgą, tačiau mano, kad taika ir saugumas Pietų Ramiojo vandenyno regione bei Taivano sąsiauryje nėra tik Taivano ir Kinijos problema, todėl šalys turėtų skirti tam daugiau dėmesio.

Ji taip pat užsiminė, kaip Kinija bando paveikti Taivaną ir kviečiasi influencerius, norėdama, kad jie parašyti teigiamus aspektus apie Pekiną. Svarbų aspektą įvardijo ir Kinijos bei Rusijos santykius, kuriose abi šalys moko ir mokosi viena iš kitos, o propagandos pamokos atsiliepia Taivanui.

Paklausta, ar pastebi Lietuvoje kokių nors Kinijos propagandos apraiškų C. Wang neslepia, kad regionuose toliau vykdoma aktyvi veikla. Tai pasireiškia labdara vietinėms bendruomenėms ir institucijoms. Nors nesinorėtų tikėti, kad Kinija turi slaptų kėslų, tačiau C. Wang mano, kad būtent taip ir yra. Laidoje „ELTA kampas“ ji apžvelgė, kas už to slepiasi ir ko siekia Kinija.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.