„Tai gali būti tavo istorija“: pasidalijo, kaip priešiškos žvalgybos verbuoja Lietuvos piliečius

, Valstybės saugumo departamentas

2024-10-01 12:00

Priešiškų valstybių žvalgybos tarnybų veikla prieš Lietuvą tampa vis agresyvesnė ir ypač pavojinga. Valstybės saugumo departamento kampanija „Tai gali būti tavo istorija“ skirta didinti visuomenės budrumą ir atkreipti žmonių dėmesį į priešiškų žvalgybų bandymus verbuoti Lietuvos piliečius. Rusijai agresyviai siekiant įgyvendinti savo imperialistines ambicijas priešiškų žvalgybų veikla tampa vis mažiau skrupulinga.

Aktyviausiai žvalgybą mūsų šalyje vykdo Rusijos tarnybos. Rusijos žvalgybos tarnybų agresyvumas, veiklos mastai ir keliamos grėsmės lygis yra didžiausi nuo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo. Baltarusijos žvalgybos tarnyboms Lietuva taip pat yra vienas iš prioritetinių taikinių. Kinija, pasitelkdama žvalgybą, irgi siekia kištis į Lietuvos vidinius procesus.

Kampanijai „Tai gali būti tavo istorija“ sukurti trys video pasakojimai, kurie paremti tikrais faktais iš verbavimo istorijų. Taip norima atkreipti visuomenės dėmesį, kad šios istorijos gali tapti bet kurio Lietuvos piliečio istorija, kadangi kiekvienas iš mūsų yra potencialus priešiškų tarnybų taikinys.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.