Video
Audio

Izraelis pripažįsta apie humanitarinę krizę: problemą išspręsti galima vienu būdu

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu neketina nusileisti JAV spaudimui ir atsisakyti sausumos operacijos šiuo metu pabėgėlių perpildytame Rafos mieste Gazos Ruožo pietuose. Jis per pokalbį telefonu su JAV prezidentu Joe Bidenu aiškiai pasakęs, kad Izraelis pasiryžęs sutriuškinti paskutiniuosius „Hamas“ batalionus Rafoje.

Izraelis, anot JAV, pavyzdžiui, galėtų koncentruotis ne į sausumos operaciją, o į tai, kaip užkirsti kelią ginklų kontrabandai iš Egipto į Gazą vadinamuoju Filadelfijos koridoriumi. Infrastruktūros, kuri nutrauktų kontrabandos maršrutą, sukūrimas esą yra svarbesnis „Hamas“ sunaikinimui nei didelė antžeminė operacija Rafoje.

Izraelio ambasadorė Lietuvoje Hadas Wittenberg Silverstein įvertino situaciją Gazos Ruože ir kaip spręsti humanitarinės krizės problemą. Apie tai – laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.