Video
Audio

Vykdant gyventojų perspėjimo sistemos patikrinimą, pranešimus gavo ne visi: įvardijo galimas priežastis

2024-03-18 12:23

Pirmadienį (kovo 18 d.) šalyje vykstant valstybinio lygio civilinės saugos pratybos ir gyventojų perspėjimo sistemos patikrinimui, dalis žmonių negavo telefoninių pranešimų, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Žurnalistams Vilniaus geležinkelio stotyje A. Bilotaitė komentavo, kad 10 valandą buvo patikrintos gyventojų perspėjimo sistemos, girdėjome sirenas. Kiekvienas žmogus į savo telefoną turėjo gauti trumpąjį pranešimą. A. Bilotaitė užtikrino, kad aiškinsis, ar tai yra pranešimų negavimas susijęs su tam tikrais operatoriais. Pasak jos, 2024 m. yra numatyta dar 16 tokių pratybų, o per ateinančius 3 metus – dar 57.

Kaip informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, nuo 8.00 iki 17.00 val. šalyje vyks valstybinio lygio civilinės saugos pratybos ,,Krizių valdymo ir civilinės saugos sistemos subjektų veiksmai, įvykus branduolinei avarijai Baltarusijos Respublikos teritorijoje esančioje atominėje elektrinėje“.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.