Video
Audio

Įvertino V. Zalužno nuomonę dėl paramos Ukrainai: tai – trinties tarp vado ir politinės vadovybės ženklas

2024-02-02 13:35, atnaujinta 2024-02-05 16:25

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas išsakė savo viziją apie svarbius požiūrio į karą prieš Rusijos Federaciją pokyčius. Generolas įsitikinęs, kad „svarbiausia mūsų užduotis bus priimti naują požiūrį į gynybos pajėgų panaudojimo formas ir metodus siekiant pergalės“, – teigiama jo straipsnyje CNN. V. Zalužno teigimu, pagrindinė karių panaudojimo strategijos, metodų ir formų keitimo priežastis – karinės technikos ir ginkluotės, o ypač bepiločių sistemų kūrimas, kurių naudojimas išplito ir leidžia atlikti pačias įvairiausias užduotis.

Generolo teigimu, bene pagrindinė galimybė įgyti pranašumą – įvaldyti visą naujausių, itin efektyvių ir gana pigių, sparčiai besivystančių priemonių arsenalą. Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Arvydas Pocius apžvelgė, ką reiškia V. Zalužno pasisakymai ir tikina, kad generolas tiek Ukrainos karių, tiek visuomenės tarpe turi pasitikėjimą. Laidą „Nauja diena“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.