Video
Audio

Atsakė, kur Lietuvoje didžiausi korupcijos židiniai: nesusitvarkome su keliais aspektais

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) skelbia, kad 2023 m. gauta beveik 6 600 pranešimų apie galimą korupciją, o tai yra 30 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Anoniminių pranešimų skaičius siekė tik 6 proc. Skelbiama, kad už suteikta naudingą informaciją, kuri padėjo atskleisti ar užkardyti korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, 2023 m. buvo atlyginta 35 asmenims. Jiems išmokėta daugiau nei 36 tūkst. eurų. Didžiausia išmoka vienam asmeniui išaugo ir siekė 5 tūkst. eurų, atskaičius mokesčius.

„Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovas Sergejus Muravjovas laidoje „Nauja diena“ atskleidė, kodėl Lietuvos smuktelėjimą korupcijos suvokimo indekse laiko blogu ženklu ir atsakė, kodėl, pastarojo nuomone, trūksta didesnio valdžios dėmesio. Plačiau apie tai laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.