Video
Audio

Įvertino pilietybės referendumo informacinę kampaniją: tiki, jog sėkminga baigtis išsaugos šimtus piliečių

Seimo nariai prezidentui Gitanui Nausėdai išsiuntė kreipimąsi su prašymu suteikti ledo šokėjai Allison Reed Lietuvos pilietybę. Jį pasirašė 34 parlamentarai, daugiausia – valdančiųjų atstovai. Kreipimosi iniciatorė Dalia Asanavičiūtė antradienį ryte taip pat dar kartą paragino pačią čiuožėją A. Reed prašyti pilietybės išimties tvarka.

Yra žinoma, jog kitų metų gegužės 12 d. į prezidento rinkimus atėję piliečiai galės išsakyti savo poziciją ir dėl gimimu įgytos Lietuvos pilietybės išsaugojimo įgyjant kitos, Lietuvai draugiškos šalies pilietybę. Seimo narė D. Asanavičiūtė pabrėžė, jog artėjančiuose prezidento rinkimuose tikisi pilietybės išsaugojimo akcentavimo.

Seimo narė laidoje „Nauja diena“ aptarė pilietybės klausimo svarbą bei galimus artėjančio referendumo rezultatus. Plačiau apie tai laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.