Video
Audio

Išskyrė svarbiausius žaidėjus Davoso forume: taikos derybos visuose 10 punktų – mažai tikėtinos

2024-01-15 14:19, atnaujinta 2024-01-15 14:20

Šveicarijoje sekmadienį (sausio 14 d.) prasidėjo Ukrainos klausimui skirta konferencija dėl ilgalaikės taikos principų. Užsienio reikalų ministerijos Berne duomenimis, apie savo dalyvavimą forume pranešė daugiau kaip 80 valstybių atstovai. Tai gerokai daugiau nei per ankstesnes tokias konferencijas, kurios praėjusiais metais vyko Danijoje, Saudo Arabijoje ir Maltoje. Pagrindinė konferencijos tema – Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio „taikos formulė“.

Jo šalis, remiama Vakarų, nuo 2022 m. vasario 24 d. kovoja prieš Rusijos agresiją. V. Zelenskio dešimties punktų planas, be kita ko, numato visų rusų dalinių išvedimą, bausmes už rusų karo nusikaltimus, taip pat reparacijas ir saugumo garantijas.

Mykolo Romerio universiteto politologas Alvydas Medalinskas apžvelgė prasidėjusį Davoso forumą ir pakomentavo, ar V. Zelenskis bus spaudžiamas tartis us Rusija. Plačiau apie tai laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.