Video
Audio

Apžvelgė, kokie metai nusimato vidaus politikoje: pagrindinis uždavinys – šalies gynyba

Dėl besikeičiančios saugumo situacijos įspėjantys valdančiosios koalicijos ir opozicijos atstovai mano, kad reikia kuo skubiau pradėti diskusiją dėl nacionalinio gynybos susitarimo atnaujinimo. Politikai teigia, kad atnaujintame dokumente turėtų atsirasti įsipareigojimas dėl Vokietijos brigados priėmimo, divizijos steigimo, privalomo šaukimo į karinę tarnybą pokyčių, taip pat sutarimas dėl tvaraus gynybos finansavimo.

Nors parlamentarai pripažįsta, kad rinkiminio laikotarpio metu sutarti dėl dokumento atnaujinimo gali ir nepavykti, tačiau, pasak jų, šių diskusijų atidėlioti nebegalima. Kai kurie opozicijos atstovai svarsto, kad lyderystės dėl šio susitarimo atnaujinimo turėtų imtis prezidentas Gitanas Nausėda.

Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė apžvelgė, kokie metai nusimato vidaus politikoje ir pagrindinius uždavinius. Laidą „Nauja diena“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.