Video
Audio

G. Šimkus apie Lietuvos ekonomikos prognozes: įvardijo pagrindinį iššūkį, kuris vargina labiausiai

2023-12-19 13:36, atnaujinta 2023-12-19 13:43

Lietuvos ekonomika jau antrus metus iš eilės yra maždaug to paties lygio, t. y. iš esmės nekyla, tačiau ir nekrinta. Kitais metais iš sąstingio ją trauks realiųjų pajamų augimo skatinamas privatusis vartojimas ir atsigausianti paklausa eksporto rinkose. Vis dėlto visas ekonomikos potencialas nebus panaudojamas, o bendrasis vidaus produktas (BVP) 2024 m. augs lėčiau už daugiametį vidurkį.

2024 m. ekonomika turėtų augti 1,8 proc. ir tai šiek tiek mažiau, nei prognozuota anksčiau (2,1 proc.). Sparčiau augti ekonomikai neleidžia vangi lietuviškų prekių ir paslaugų paklausa pagrindinėse eksporto rinkose ir neapibrėžtumo lemiamas atsargus vartojimas vidaus rinkoje.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus plačiau apžvelgė Lietuvos ekonomikos situaciją ir prognozes kitiems metams. Laidą „Nauja diena“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.