Video
Audio

Įteisinus naktinio matymo taikiklius prakalbo apie medžiotojo etiką: niekas neapsaugos nuo polinkio brakonieriauti

2023-12-15 13:38, atnaujinta 2023-12-15 13:39

Seimas nusprendė – nuo kitų metų gegužės medžiotojai galės naudoti naktinio matymo taikiklius. Už įstatymo pataisas balsavo 69 parlamentarai, 3 pasisakė prieš, vienas Seimo narys susilaikė. Didžioji dalis įstatymui prieštaraujančių politikų balsavime nedalyvavo. Prieštaringų vertinimų sulaukusio įstatymo iniciatoriai siūlė įteisinti naktinio matymo prietaisus medžioklėje, tačiau raginio aiškiai reglamentuoti ir riboti jų naudojimą. Projekte numatyta, kad naudoti naktinius taikiklius būtų galima medžiojant šernus, lapes, mangutus, paprastuosius meškėnus, kanadines audines, nutrijas ir ondatras.

Seimo narys, socialdemokratas Linas Jonauskas ir Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos direktorius Laimonas Daukša laidoje „Nauja diena“ diskutavo apie pokyčius, susijusius su naktinio matymo taikikliais ir papasakojo, ką apie tai mano. Plačiau apie tai laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.