Video
Audio

Atliekamas tyrimas dėl galimos sisteminės korupcijos VAATC: pasisavinta 600 tūkst. eurų, iš kurių mokėti kyšiai

2023-11-28 11:18

Teisėsauga pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimos sisteminės korupcijos Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centre (VAATC). Įtariama, kad bendrovės darbuotojai pasisavino 600 tūkst. eurų vertės turto, iš kurio mokėjo kyšius kitoms įmonėms.

Kaip antradienį žurnalistams pranešė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius, prokurorai Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą, susijusį su korupcinėmis veikomis, taip pat veikomis prieš nuosavybę ir finansų sistemą, kurios buvo galimai vykdomos VAATC.

J. Laucius teigė, kad korupcinės veikos, dėl kurių vyksta tyrimas, traktuojamas kaip itin stambus kyšininkavimas, papirkimas, prekyba poveikiu. „Šioje byloje yra sulaikyta 12 asmenų, kuriems įteikti pranešimai apie įtarimus dėl korupcinių ir finansinio pobūdžio, nusikaltimų nuosavybei nusikalstamų veikų. Dviem asmenims šiai dienai skirti suėmimai, trims asmenims paskirtas namų areštas, septyniems asmenims paskirti pasižadėjimai neišvykti“, – dėstė prokuroras.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.