Video
Audio

Daugybinę pilietybę laiko būtina: kartelė pokyčiams labai aukšta

Ketvirtadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) oficialiai patvirtino balsavimo biuletenio, kurį rinkėjai gaus atėję balsuoti į gegužės 12 d. vyksiantį Referendumą dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo, rašoma pranešime spaudai. Referendume dėl Konstitucijos pakeitimo rinkėjams bus siūloma šio įstatymo 12 straipsnyje atsisakyti sakinio „Išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis“, kuris šiuo metu neleidžia išsaugoti Lietuvos pilietybės įgijus kitos valstybės pilietybę.

Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkė Dalia Asanavičiūtė pasidalijo įžvalgomis, kodėl svarbu, kad žmonės dalyvautų referendume ir kam apskritai reikalinga daugybinė pilietybė. D. Asanavičiūtė pažymi – kartelė pokyčiams labai aukšta. Apie visa tai – laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.