Video
Audio

Ligų sezonui įsisiūbuojant – virusologas apie liūdinančią gripo vakcinacijos statistiką ir peršalimo padarinius

Pajutę pirmuosius ligos simptomus: gerklės perštėjimą, šaltkrėtį, pakilusią temperatūrą, dauguma skuba sau diagnozuoti gripą, peršalimą arba COVID-19 ir, kas blogiausia, užsiimti savigyda. Specialistai sutinka: kai kurie šių skirtingų virusų sukeliamų ligų simptomai išties panašūs, todėl svarbu atlikti greitąjį antigenų testą, kuris patvirtintų, kuriuo virusu žmogus užsikrėtė, arba pasikonsultuoti su medikais, kad gydymas būtų paskirtas ne pavėluotai.

Virusologas prof. Saulius Čaplinskas pažymi, kad nors gripas nepaguldys daug žmonių į ligoninę, tačiau jis stengsis atsigriebti, tad ragina gyventojus skiepytis. S. Čaplinskas taip pat sako nenumoti ranka į iš pažiūros nekaltą peršalimą, nes gali laukti baisūs padariniai. Apie visa tai ir prasidėjusį ligų sezoną – laidoje „Nauja diena“. Ją žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.