M. Navickienė atsakė, ką mato antrame prezidento rinkimų ture: G. Nausėdos laukia iššūkiai

2023-10-07 10:50

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad partijos į prezidentus keliama premjerė Ingrida Šimonytė yra ne tik stipriausia kandidatė centro dešinės stovykloje, bet ir turi realius šansus atsirevanšuoti dabartiniam šalies vadovui Gitanui Nausėdai. Pasak jos, aptakiai kalbantis ir aiškios nuomonės neturintis prezidentas rinkimuose susidurs su rimtais iššūkiais.

„Yra nemažai kandidatų, kurie gali kalbėti gana panašiai, kaip kalba prezidentas šiuo metu. Tai taikymasis į visus ir, galbūt, konkrečių linijų vengimas, kai sunku pasakyti, apie ką yra kandidatas. Tada susilauki rizikos, kad visi kiti kandidatai gali taip pat taikyti į visus“, – laidoje „ELTA kampas“ kalbėjo ministrė M. Navickienė.

Politikė neatmeta, kad į prezidentus kandidatuojant Ignui Vėgelei bei kitiems populistiškai kalbantiems veikėjams, G. Nausėda apskritai gali neišeiti į antrąjį rinkimų turą. Prezidento rinkimai vyks 2024 m. pavasarį. Anot visuomenės apklausų, dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė I. Šimonytė.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.