Lietuvoje – pirmasis kontrmobilumo priemonių parkas: tiksli objektų vieta neatskleidžiama

2023-09-29 12:41, atnaujinta 2023-09-29 14:10

Vilniaus rajone, Mickūnuose atidarius pirmąjį pilotinį Inžinerinių priemonių parką, institucijų atstovai neatskleidžia, kur bus įkurti kiti 17 tokių objektų. Pasak krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, parkams pasirenkamos teritorijos priklausys ir nuo šalies gynybinių planų. „Visos detalės, kai pradedame detalizuoti kariuomenės veiksmus, nėra viešai skelbiamos ir pan. Pamatėte vieną parką – gal kitų mes taip akivaizdžiai ir nepamatysime“, – penktadienį žurnalistams Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinėje sakė A. Anušauskas. Ministrui antrino ir Nacionalinio krizių valdymo centro (NKSC) vadovas Vilmantas Vitkauskas.

Pasak jo, kontrmobilumo priemonių sistemą kurianti NKSC atsižvelgia į daug kriterijų, renkant parkams tinkamas teritorijas. „Vienas tų kriterijų yra diskrecija, kadangi kalbėtume apie tokių parkų įrengimą, kurie nebūtų viešinami, tai privati nuosavybė galbūt šiek tiek būtų ir kliūtis. Orientuojamės į savivaldą ir į valstybines institucijas, kurios galėtų suteikti tokias vietas“, – aiškino V. Vitkauskas.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.