Video
Audio

Lietuvių ir lenkų požiūryje – skirtumai dėl Ukrainos: vieni save laiko pasaulio centru

„Reikia visiems valdyti emocijas“, – taip kilusį konfliktą tarp Ukrainos ir Lenkijos, kai pastaroji paskelbė nebetieksianti ginkluotės Rusijos užpultai valstybei, vertina buvęs užsienio reikalų ministras, ambasadorius ypatingiems pavedimams Linas Linkevičius. Pasak jo, šioje situacijoje reikia suprasti ir ukrainiečių, kurie kasdien kovoja už savo gyvybes ir egzistenciją, retoriką, tačiau svarbu nepamiršti, kad visų demokratinių valstybių tikslas šiandien yra vienas ir tas pats.

Lenkija trečiadienį pareiškė, jog nebeginkluos Ukrainos ir dėmesį skirs savo pačios gynybinėms reikmėms, sąjungininkėms susiginčijus svarbiu Kyjivo kovos su įsiveržusia Rusijos kariuomene momentu.

Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų frakcijos narys Valdas Rakutis įvertino Lenkijos ir Ukrainos santykius. Laidą „Nauja diena“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.