Pasidalijo vaizdais: Lietuvos kariai Norvegijoje atliko pirmuosius kovinius šaudymus su NASAMS sistema

Lrytas.tv, Lietuvos kariuomenė ir Ieva Budzeikaitė

2023-09-14 16:23

Rugsėjo 11–15 d. Šiaurės Norvegijoje vyksta dvišalės Lietuvos ir Norvegijos kovinio šaudymo pratybos „Sidabrinė jungtinė strėlė“. Lietuvos kariuomenės Oro gynybos bataliono kariai, ginkluoti pažangiausiomis raketinėmis vidutinio nuotolio oro gynybos sistemomis NASAMS, dalyvauja pirmosiose kovinio šaudymo pratybose. Kovinių šaudymų metu Lietuvos ir Norvegijos kariai, šūvius kovinėmis raketomis atliko į virš Norvegijos jūros judančius taikinius, imituojančius priešišką orlaivį. Koviniai šūviai buvo atliekami tamsiu paros metu.

Oro gynybos sistema NASAMS yra viena efektyviausių vidutinio nuotolio oro gynybos sistemų, kurios pagrindiniai uždaviniai yra rajonų, strateginių objektų bei manevrinių vienetų parama ir apsauga nuo antpuolių iš oro. 2020 m. iš Norvegijos įsigytos naujausios – III kartos oro gynybos sistemos – yra skirtos įvairių tipų priešiškų orlaivių, kruizinių raketų ir nuotoliniu būdu valdomų orlaivių naikinimui. Trečios kartos NASAMS naudotojai šiuo metu yra tik Lietuvos ir sistemos gamintojos Norvegijos kariuomenės.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.