Video
Audio

L. Kasčiūnas ragina siųsti signalą Baltarusijos opozicijai: susirūpino dėl „litvinizmo“ apraiškų

2023-08-18 16:07

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas mano, kad Lietuvoje gyvenanti Baltarusijos opozicija turėtų susirūpinti vis labiau ryškėjančiomis litvinizmo apraiškomis. Politikas yra įsitikinęs, kad kalbant apie bendrą lietuvių ir baltarusių tautų istorinį paveldą turi būti brėžiamos aiškios ribos – Lietuva, jo manymu, negali toleruoti šalies identitetą ir atmintį neigiančios ideologijos.

„Mes turime aiškiai nusibrėžti tam tikras raudonas linijas. Aš nesakau, kad tai (litvinizmas – ELTA) kažkokia politinė programa, nukreipta prieš mus. Ne – mes girdime ir opozicijos atstovus, kurie nuo to atsiriboja. Bet nepaisant to, atsiranda vis daugiau tų, kurie dabar taip kalba“, – penktadienį laidoje „ELTA kampas“ sakė L. Kasčiūnas. Visgi, ribas dėl litvinizmo turėtų brėžti ir Lietuvoje veikianti Baltarusijos opozicija, akcentavo L. Kasčiūnas.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.