Nuskambėjo istorinė J. Bideno kalba: V. Putinas niekada neišsisuks iš šios situacijos

Lrytas.tv ir ELTA

2023-07-12 20:44

Po NATO viršūnių susitikimo Vilniuje besilankantis JAV prezidentas Joe Bidenas pasveikino lietuvius, teigdamas, kad būtent Lietuvos ir Vilniaus žmonės geriausiai žino transformatyvią laisvės galią.

„Gera grįžti į Vilnių ir į šalį bei regioną, kur žmonės geriau nei bet kur kitur žino apie transformatyvią laisvės galią. Į regioną, kurio žmonės parodė, kad žmonių vienybė negali būti suskaldyta ir kurie kartu su savo broliais ir seserimis iš Latvijos ir Estijos padėjo pabaigti padalinto pasaulio erą. Būtent Baltijos kelias, o ne Berlyno siena tapo Europos ateities simboliu. Ir kai sovietų tankai norėjo atimti jūsų nepriklausomybę, Vilniaus žmonės pasipriešino ir 1991 m. sausį dešimtys tūkstančių žmonių kaip vienas gynė laisvę. 14 herojų tragiškai prarado savo gyvybes ir šimtai buvo sužeisti, bet visas pasaulis pamatė, kad tironijos dešimtmečiai neužgesino laisvės liepsnos“, – Vilniaus universiteto Didžiajame kieme lietuvius sveikino Joe Bidenas.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.