Video
Audio

Apgailestauja: Ukrainos kariams nusiuntėme blogą signalą

Antradienį NATO narės sutarė, kad Aljansas pateiks Ukrainai kvietimą prisijungti prie NATO tada, kai dėl to bus susitarta sąjungininkų tarpe ir kai Ukraina atitiks numatytas sąlygas. Trečiadienį, antrąją NATO viršūnių susitikimo dieną, į Lietuvos parodų ir kongresų centrą „Litexpo“ atvykęs Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sureagavo į Aljanso narių sprendimą nesuteikti Ukrainai aiškaus narystės Aljanse tvarkaraščio ir pranešė, kokių tikslų sieks susitikęs su NATO lyderiais.

Šią aktualiją laidoje „Nauja diena“ aptarė žurnalistas, publicistas Rimvydas Valatka ir signataras ir diplomatas Albinas Januška. Pastarasis neslėpė apmaudo dėl pasaulio lyderių sprendimo. Anot jo, Vladimiras Putinas yra silpnas ir niekada nepuls stipresnio, todėl Vakarai turi pakviesti Ukrainą į NATO ir karas baigsis. A. Junškos manymu, pakvietimas, kaip narystės proceso pradžia, galimai būtų reiškęs, kad NATO neturės kariauti ginklais ir turės kariauti derybose. Laidą „Nauja diena“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13:00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.lt.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.