Video
Audio

Įvertino, kokią žalą padarytų sprogimas Zaporižios AE: viską nulems vienas aspektas

​Rusų okupantai pirmą kartą sprogmenis Zaporožės AE teritorijoje padėjo prieš metus, 2022 m. vasarą. Paskutinį kartą tai įvyko birželio 11 d., kai narai sprogmenis tikriausiai padėjo tvenkinyje. Šiai dienai penki ŽAE energijos blokai yra „šaltajame“ režime, o vienas – „karštajame“. Tai reiškia, kad jei, pavyzdžiui, reaktoriaus aktyvioji zona išsilydytų dėl aušinimui skirto vandens trūkumo, Fukušimos tipo avarijai išsivystyti prireiktų vos 27 valandų.

Atsargos pulkininkas Vaidotas Malinionis įvertino branduolinės katastrofos Zaporižios AE riziką bei papasakojo, kokie padariniai grėstų jai įvykus. Kalbėdamas apie branduolinį ginklą V. Malinionis paaiškino, kodėl Vladimiras Putinas gali nerizikuoti duoti įsakymą panaudoti branduolinį ginklą. Anot jo, tai susiję ir su Kinija ir su kritusiu Rusijos prezidento įvaizdžiu po Jevgenijaus Prigožino maišto. Laidą „Nauja diena“ žiūrėkite kiekvieną darbo dieną 13:00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją ir platformoje tv.lrytas.l

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.