Gamtoje kiekvieną minutę vyksta kovos už išlikimą: užfiksavo dramą erelių žuvininkų lizde

Lrytas.tv ir Ornitostogos

2023-06-27 10:29

Išskirtinių, į Lietuvos raudonąją knygą įrašytų erelių žuvininkų gyvenimą jau kurį laiką stebi ne tik ornitologai, bet ir daugybė paukščius mylinčių žmonių. Šiuo metu lizde iš tiesų verda gyvenimas – aukštai pušyje esančiame lizde šeimą jau prieš kurį laiką papildė ereliukai, o per Jonines žuvininkų šeimą ištiko ir pirmoji rimta drama. Vieną iš ereliukų nusinešė lizdą užpuolęs vištvanagis.

Kaip parodė atlikti tyrimai, pernai ši žuvininkų pora išaugino tris jauniklius. Šiemet pavasarį žuvininkai taip pat išperėjo tris jauniklius, tačiau prieš kelias dienas – per Jonines – vieną iš ereliukų pasičiupo vištvanagis. Šis plėšrūnas lizdą atakavo ir kitą dieną, bet šįkart patelė spėjo mažylius apginti.

Kaip teigia ornitologai, būtina suprasti, kad gamtoje kiekvieną minutę vyksta kovos už išlikimą. Jose nėra nei gerųjų, nei blogųjų, o tik vikresni, stipresni ir gudresni. Šį kartą laimėjo vištvanagis, kuris, beje, kaip ir žuvininkas įrašytas į Raudonąją knygą, vadinasi, yra nykstantis ir saugotinas.

Naujausi įrašai

Žiūrimiausi įrašai

Klausyk Lrytas.TV

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.